[NL] Offshoring is dood! Lang leve offshoring

By Hugo Hemmen

Hoe ziet de toekomst van offshoring eruit? Die vraag stellen we onszelf geregeld op het Gapstars-kantoor. Daarom hebben we een reeks blogs geschreven over offshoring. We maken deel uit van de offshoring-gemeenschap, met een groot IT-team in Sri Lanka. Wij geloven dat offshoring, zoals het ooit werd gedefinieerd, niet meer bestaat. Offshoring is echter verre van dood – integendeel zelfs – het heeft sinds de corona-periode zelfs een compleet nieuwe betekenis gekregen. In dit blog vertellen we je welke betekenis dat is.

Offshoring is dood

De afgelopen negen maanden werd duidelijk dat we eigenlijk allemaal offshore werkten en dat nog een poos zullen doen. Daarom is het nodig om het begrip offshoring een nieuwe betekenis te geven. Offshoring is, wat ons betreft, niet meer een (goedkope) arbeidskracht in een ander land, maar alles en iedereen die niet op kantoor werkt. Remote werken is iets wat we allemaal hebben gedaan en nog een poos zullen blijven doen.

Uiteindelijk zijn de benodigdheden voor remote werken overal hetzelfde, of je nou in Sri Lanka werkt of op dertig minuten afstand van het Amsterdams kantoor. Belangrijker dan de locatie is de zoektocht naar optimale resultaten voor jouw team. Dat gaat verder dan het uitgeven van laptops of het creëren van een veilige firewall. Het gaat om het samenstellen van een remote team dat elkaar vertrouwt en samen resultaten weet te halen.

Lang leve offshoring

Vinod Kumar, CEO van Vodafone Business, gelooft dat door nieuwe technologie er ‘post- COVID-kantoren’ zullen ontstaan. Dat zijn kantoren waar mensen samenwerken, vanuit verschillende landen met verschillende werktijden en -dagen, maar ook met ‘normale’ werkdagen op kantoor of remote. Dat wordt allemaal mogelijk gemaakt door (nieuwe) technologie. Een normale werkdag zal volgens hem in de toekomst een virtuele en geautomatiseerde invulling krijgen.

De komst van het 5G netwerken en andere aangesloten apparaten maken het mogelijk om virtuele on-the-go werkplekken te creëren. Hier zouden alle voorzieningen van een digitale werkplek aanwezig zijn. Denk aan AI-assistenten die een whiteboard presentatie kunnen voorbereiden. Of VR-headsets die je het gevoel geven aan één tafel te zitten, met al je collega’s over de hele wereld. ‘Uiteindelijk moeten er digitale werkplekken komen, die het voor iedereen, overal, in welke omstandigheid dan ook, mogelijk maken om in een flexibele omgeving te werken en te leven.’

Conclusie

Waar bedrijven zich eerst beperkt voelden door offshoring, zullen ze zich nu bevrijd voelen door alle mogelijkheden die deze manier van samenwerken biedt. Communicatiekanalen en deelplatforms zullen alleen nog maar beter en populairder worden. Deze nieuwe betekenis van offshoring gaat meer mogelijkheden creëren en Gapstars is er natuurlijk om die mogelijkheden te ontdekken en in de gaten te houden. Blijf dit kanaal volgen… want hier houden we je op de hoogte!

Wil je meer weten over offshoring? Deze blog vertelt je alles over de impact van Covid-19 op offshoring. Dit artikel leert je alles wat je moet weten over waarom offshoring zo populair werd. Neem contact op met een van onze specialisten om te ontdekken hoe Gapstars helpt bij het vinden van een offshore team van IT-professionals in Sri Lanka.