[NL] Welke impact heeft Covid-19 op offshoring?

By Hugo Hemmen

Hoe ziet de toekomst van offshoring eruit? Die vraag stellen we onszelf geregeld op het Gapstars-kantoor. Daarom hebben we een reeks blogs geschreven over offshoring. We maken deel uit van de offshoring gemeenschap, met een groot IT-team in Sri Lanka. Nu COVID-19 de wereld ontwricht, geloven we dat er een nieuwe beweging op het gebied van offshore gaande is. In deze blog verkennen we deze nieuwe beweging en ontdekken we welke impact corona op offshoring heeft.

Locatieonafhankelijk werken

Van de een op de andere dag veranderde onze werksituatie compleet door (de maatregelen tegen) corona. In het ‘nieuwe normaal’ werden slaapkamers, huiskamers en keukens getransformeerd tot kantoorruimtes. Weliswaar met de nodige improvisaties, maar toch. Zoom, Google Hangouts en Facetime speelden ineens een cruciale rol in ons werkleven.

Wat we in feite zagen, was een versnelling van ontwikkelingen die al langer relevant waren. Werken vanuit huis was ineens algemeen geaccepteerd en iemands locatie werd totaal irrelevant. Het werk moest af, hoe en waar werd ondergeschikt aan het resultaat. Deze verandering naar locatieonafhankelijk werken was echter al langer gaande. Een recent artikel van The Harvard Business Review (Nov-Dec 2020) over Our-Work-From-Anywhere (WFA) stelt dat locatieonafhankelijk werken vrijheid garandeert. Een studie van Nicholas Bloom uit 2015 concludeerde al dat dit WFA-beleid voor 13% meer productiviteit zorgt. Vijf jaar later is werken vanuit kantoor helaas nog steeds de norm.

Remote en hybride werken

Onderzoek door de BBC (mei 2020) wijst uit dat 55% van de Amerikaanse werknemers een mix prefereert van thuiswerken en werken op kantoor. Dat maakt de weg vrij voor ‘hybride’ werken. Werkgevers in Groot-Brittannië verwachten dat er twee keer meer vanuit huis gewerkt zal worden: 18% voor de pandemie en 37% post-pandemie. In China voorspelt de arbeidsdeskundige Alicia Tung dat er in tien jaar tijd een 60/40 verdeling zal zijn tussen respectievelijk werken op kantoor en thuiswerken. Het hybride werkmodel ondersteunt het WFA-concept, maar laat werknemers ook meeprofiteren van de (sociale) voordelen van werken op kantoor. In bredere zin past hybride werken in de offshore-trend. Werken op afstand is niet verloren gegaan – maar slechts een logische combinatie van eerdere trends.

Barend Raaff, CEO van Harver, ziet werk verdeeld raken in twee werelden. ‘Er zullen altijd bedrijven volledig remote blijven opereren: zij werkten al remote en breiden dit verder uit. Aan de andere kant zie je de hybride werkomgeving ontstaan, waarbij het kantoor een nieuwe invulling krijgt. Zo’n nieuw kantoor stelt werknemers in staat om bijvoorbeeld te brainstormen, de bedrijfscultuur te ervaren en biedt andere sociale voordelen.’

Meer vraag naar remote werken

Karin Kimbrough, hoofdeconoom van LinkedIn, signaleert dezelfde verandering. In een aflevering van BBC Work Life Series, over de invloed van COVID-19 op de beroepsbevolking, zegt ze dat de vraag naar remote werken op LinkedIn enorm is toegenomen. Ze verwacht dat COVID een blijvende impact zal hebben op de arbeidsmarkt.

Sinds maart 2020 wordt er vier keer meer remote werk aangeboden. Een effect dat ook te zien is in het gedrag van de werkzoekenden: er wordt 60% meer gezocht naar naar remote werk. Kimbrough noemt ‘de democratisering van kansen en vaardigheden, die overal ter wereld worden gevraagd en vervuld’, één van de meest spannendste trends van deze tijd. Kimrbough: ‘Bedrijven kunnen op deze manier talent in huis halen, dat eerder niet in hun eigen land of omgeving te vinden was.’

Conclusie

Door (de maatregelen tegen) corona, is de manier van werken sneller dan ooit veranderd. Er zal ruimte zijn voor hybride kantoren, die werk vanuit huis faciliteren terwijl ze concrete voordelen bieden aan wie naar kantoor wil: ruimte om te brainstormen en collega’s te ontmoeten. Remote werken zal nog meer mainstream worden dan het al is.

Wil je meer weten over offshoring? Deze blog vertelt je alles over hoe offshoring zo populair werd. Dit artikel leert je alles wat je moet weten over hoe de toekomst van offshoring eruitziet. Neem contact op met een van onze specialisten om te ontdekken hoe Gapstars helpt bij het vinden van een offshore team van IT-professionals in Sri Lanka.