[NL] Waarom is offshoring zo populair geworden?

By Hugo Hemmen

Hoe ziet de toekomst van offshoring eruit? Die vraag stellen we onszelf geregeld op het Gapstars-kantoor. Daarom hebben we een reeks blogs geschreven over offshoring. We maken deel uit van de offshoring-gemeenschap, met een groot IT-team in Sri Lanka. In deze blog proberen we een antwoord te vinden op de vraag: waarom werd offshoring zo’n populaire vorm van het inhuren van IT-personeel?

Oorsprong van offshoring

De term ‘offshoring’ valt al langer niet weg te denken uit onze samenleving. In de jaren ’80 ontstond deze manier van het inhuren van personeel, toen de regeringen van Britse premier Thatcher en de Amerikaanse president Reagan vrijhandel propageerden. Hierbij stonden vrijheid van vestiging voor mensen en bedrijven en globalisering centraal. Rond de eeuwwisseling en de ‘dot.com-bloei’ kreeg offshoring pas echt momentum. Voorheen was offshoring voornamelijk populair bij de maakindustrie. Door de plotseling groeiende vraag naar IT-experts, werd ook voor IT-functies offshoring een logische oplossing. Het is ook het vermelden waard dat sommige landen, zoals India, snel en slim inspeelden op deze stijgende vraag naar IT-ers. Deze landen investeerden en investeren enorm op dit
vlak. De voordelen van offshoring reiken tegenwoordig dan ook verder dan alleen kostenreductie: het gaat ook over het vinden van een professional met de beste vaardigheden voor jouw uitdagingen.

Gebrek aan IT-personeel in het westen

Westerse landen hebben al langere tijd moeite om IT-professionals te vinden. Het rapport ‘Mind The Gap’ (2019) van HIRED (een Engelse online recruiter) laat zien dat er een gapend gat is tussen IT-banen en gekwalificeerde mensen. Op dit moment zijn er alleen al in Engeland 750.000 IT-vacatures, die vaak worden ingevuld door bureaus uit het buitenland.

Het Nederlandse UWV bracht in 2019 een rapport uit over de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit zijn de belangrijkste bevindingen:

  1. De arbeidsmarkt voor IT-banen is zeer gespannen, al sinds medio 2017.
  2. In de eerste helft van 2019 ondervond 40% van de ICT-ondernemingen
    problemen, omdat er een tekort aan personeel was .
  3. Ongeveer zes van de tien mensen die zijn opgeleid in de ICT, werken niet in de ICT-sector.
  4. Niet alleen ICT-bedrijven, banken en overheden, maar ook online shops hebben moeite om ICT-professionals te vinden.

Conclusie

Er zijn regelmatig campagnes om IT-personeel te werven, maar toch blijkt de harde werkelijkheid dat deze mensen niet gevonden (gaan) worden in het westen. Om aan deze alsmaar groeiende vraag in de IT-sector te kunnen voldoen, is samenwerken met landen als Sri Lanka, India en Vietnam broodnodig.

Wil je meer weten over de toekomst van offshoring? Deze blog vertelt je alles over de impact van Covid-19 op offshoring. Dit artikel leert je alles wat je moet weten over hoe de toekomst van offshoring eruitziet. Neem contact op met een van onze specialisten om te ontdekken hoe Gapstars helpt bij het vinden van een offshore team van IT-professionals in Sri Lanka.